Sujuvan tarina ja arvot

Yrityksen perustaminen

2022 perustetun Sujuva Talotekniikan tarina alkoi siitä, kun nokialainen ammatillisen oppilaitoksen sähköpuolen opettaja kyllästyi silloiseen arkeensa ja tajusi kaipaavansa uusia haasteita – kyllä, juurikin niin kliseisesti!

Antti, tarinamme päähenkilö, halusi päästä tekemään asioita itsenäisesti ja ympäristöä huomioiden… Tästä lähti idea ilmalämpöpumppuja ja sähkötöitä myyvälle Sujuva Talotekniikkalle.

Firman parasta Anttia

Ilmalämpöpumppujen myynti valikoitui liikeideaksi, sillä ne olivat hänelle uusi ja kiinnostava aluevaltaus. Ilokseen hän huomasi, että energiatehokkaan lämmityksen lisäksi muitakin ihmisiä kiinnosti enenevissä määrin myös fossiilisten polttoaineiden käytön vähentäminen, joten ilmalämpöpumppujen lisäksi hän laajensi sähköautolatausasemiin ja niiden asennuksiin. Ja tottakai, entisellä sähkötyön opettajalla kun työkalut sujuvasti pysyvät kädessä, on tarjolla myös kaikenlaiset kodin sähkötyöt.

Rauhassa luonnon keskellä

Kaksi lasta, piha täynnä kanoja ja muutama ilves… silloin tällöin. Antti asuu Nokialla omakotitalossa järven äärellä kauniissa metsämiljöössä, rakennellen ties mitä mieleen tuo ja mitä muut ympärillä kaipaavat.

Rakentelun lisäksi Antin harrastuksiin kuuluvat mm. boulderointi, ruoanlaitto ja omavaraisuus, erityisesti ruoanlaittomielessä.

Vihreät ja ihmisläheiset arvot

Sujuvan arvoihin kuuluvat ihmisläheisyys ja yhdenvertaisuus. Ihmisen ja luonnon monimuotoisuus on rikkautta ja korvaamatonta.

Sujuvalla on selvä tavoite: päästöjen kompensoiminen hiilinielulla. Jokaisella on edellytys tehdä oma osansa luonnon suojelussa ja se pätee myös Sujuvaan Talotekniikkaan. Sujuva esimerkiksi kulkee sähköautolla ja kierrättää oikeaoppisesti lajitellen kaiken jätteensä – sekä omistaa hiilinielun.

Tulevaisuus tarjoaa toivoa…

Hiilinielu, eli ostetaan metsää ja annetaan sen kasvaa, metsä kasvaessaan korvaa päästöjä, mitä ihminen aiheuttaa, ja säilyttää luonnon monimuotoisuutta. Sujuva omistaa jo yhden suopläntin pohjoisessa Kittilässä, tarkoitus olisi tulevaisuudessa laajentaa muuallekin. Seuraavaksi olisi tarkoitus ostaa maata Pirkanmaalta…

Mitä muuta tulevaisuus tuo, sitä ei tiedä, mutta on se ainakin hieman vihreämpi.